به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علی کشاورز پزشک عمومی به مطالعات محققان دانشگاه آمستردام در این زمینه اشاره کرد و گفت: طبق این تحقیقات اگر درهای آسانسور به صورت مداوم باز و بسته شود، ویروس کرونا ۲ تا ۴ دقیقه در فضای داخل آن باقی میماند اما اگر درِ آن به صورت مداوم بسته باشد، ۱۲ تا ۱۸ دقیقه زمان برای خروج این ویروس از محیط داخل آسانسور نیاز است.
وی ادامه داد: اگر فرد مبتلا به کرونا از آسانسوری استفاده کند که درهای آن به صورت مدام بسته باشد، ۳۰ دقیقه زمان برای خروج ویروس کرونا از محیط داخل آسانسور نیاز است.
دکتر کشاورز در ادامه به انتقال ویروس از طریق مواد غذایی هم اشاره کرد و گفت: به گفته سازمان جهانی بهداشت، انتقال ویروس از طریق مواد غذایی بسیار کم است اما پس از آن مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، امکان انتقال کرونا از طریق رستورانها و مواد غذایی را بسیار زیاد دانست و انتشار این دو مطلب متناقض از سمت این دو مرجع بزرگ علمی، برای مردم بلاتکلیفی ایجاد کرد.
تین پزشک با بیان اینکه تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق غذا، میوه و سبزیجات گزارش نشده است، افزود: به منظور ضدعفونی میوه ها و سبزیجات باید مطابق قبل عمل کرد و قبل از ضدعفونی حتماً دستان خود را بشوییم و شستشو را با آب پاکیزه انجام دهیم.
وی اضافه کرد: طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، ویروس کرونا برای زنده ماندن به یک محیط زنده (سلول) نیازمند است و برای مدت طولانی نمیتواند روی سطح زنده بماند. پس نیازی به ضدعفونی مواد غذایی بستهبندیشده نیست و فقط کافی است پس از باز کردن بسته بندی، دستان خود را با آب و صابون بشوییم.
وی با بیان اینکه حضور و صرف غذا در رستورانها به علت پایین آوردن ماسک و عدم رعایت فاصله اجتماعی خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد، تصریح کرد: طبق مطالعات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها(CDC)، افراد مبتلا به کرونا دو برابر بیشتر از دیگر افراد، در رستوران ها و کافی شاپ ها حضور داشتند.
این پزشک عمومی گفت: اگر غذا را از رستورانی که همه پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکند، تهیه کنیم، می توان با خیال آسوده در منزل آن غذا را صرف کرد اما حضور ما در رستورانها ریسک ابتلا به این بیماری را چندبرابر میکند.
نظر شما